Itt olvashatók a Felügyelő Bizottsági beszámolók a MGYK PMSZ működéséről - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Felügy.Bizotts.arch.

Tisztelt Küldöttgyűlés! Kedves Kollegák!

A megyei felügyelő bizottság a szabályoknak megfelelően vizsgálta és vizsgálja a megyei szervezet működését, gazdálkodását.

Az Elnökség működése a szabályoknak megfelelő, a határozathozatalok rendben, megfelelő jelenlét mellett, szabályszerűen történnek. Az üléseken magam is részt vettem, így ezt személyesen tudom tanúsítani.

A tavaszi küldöttgyűlésen már beszámoltam a 2012. év elszámolásáról. A 2012. év végső főösszege egy kicsit módosult a mérleg beadására, mégpedig 16.255.468,- Ft-ra. Ennek több oka volt, és ezek leginkább az ÁFA kötelességre és az azzal kapcsolatos elszámolásokra vezethetők vissza. .A különbséget egyrészt a csapatépítő tréningeknél visszajáró osztrák ÁFA közel egyéves csúszása, illetve az ÁFA megosztás következményeként vissza nem téríthető ÁFA mérlegbe való illesztése okozza. De befolyásolják a pontos egyenleget bizonyos áthúzódó költségek is. /pl. Báli előleg, ill. Csapatépítő tréning előleg/. A szállítói és a vevői analitikák számszakilag teljes mértékben egyeznek, pénzhiány nincs. Ezt a könyvelés és a Bizottság is teljes mértékben tanúsítja.

A meglévő 16.255.468,- Ft -ból 18.675,- Ft van a pénztárban, míg a maradék 16.236.793,- Ft OTP bankszámlán van. Ezt láthatják az Alelnök Úr által kivetített banki kivonat másolatokon is. Erről a tényről az Elnökségnek már részletesen beszámoltunk és ott számszakilag is le lett vezetve a differencia. Ezért javasoltuk, hogy 2014. január 1.-től lépjünk ki az ÁFA körből. Mivel az Országos Szervezettől kapjuk vissza a tagdíjat, így nincs akkor a bevételünk, mint korábban, viszont az általunk szervezett rendezvények - pl. bál, esetleges csapatépítő tréning - sem fognak ÁFA tartalommal bírni. Ezzel a szervezet gazdálkodását egy picit tudjuk javítani, hiszen a mi általunk kiállított számlák sem lesznek ÁFA körösek. A számláknál és a könyvelésnél sem kell az ÁFA megosztást figyelni, így a visszaigénylésével sem kell foglalkozni. Ezzel tervezhetőbbé válik költségvetésünk is és közelebb kerül a valósághoz a terv.
A fentiek figyelembevételével lett a 2013-as év nyitó főösszege is 16.255.468,- Ft.

A megyei szervezet gazdálkodásával kapcsolatban csak jókat tudok mondani. A 2013. év eredménye feltehetően az előzetes terveknek megfelelően alakul. Az időarányos teljesítés alapján tartani tudjuk a költségvetést, sőt az Elnökségi tartalék ki nem használása miatt valószínűleg aktívum képződik. Az október 31-i főkönyvi kivonat alapján szervezetünknek 18.066.008.-Ft-ja van, mely előrevetíti ennek az évnek is a megfelelő gazdálkodását. Az év végi egyenleg várhatóan 16.800.000,- Ft körül fog alakulni, mely a megfelelő gazdálkodást mutatja.
Irodavezetőnk Editke és könyvelőnk Horváth László munkáját mindig meg szoktam köszönni, - így teszek most is, mert munkájukkal sokat segítenek bizottságunknak.

Kérem a tisztelt Küldöttgyűlést, hogy fogadja el a tavalyi év végi korrekciós értéket és ezzel együtt a 2013-as év nyitóértékét valamint fogadja el a beszámolót.

Köszönöm figyelmüket!


Dabas, 2013. november 13.
Dr. Kántor Attila


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz