Itt olvashatók a Felügyelő Bizottsági beszámolók a MGYK PMSZ működéséről - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Felügy.Bizotts.arch.

Tisztelt Küldöttgyűlés! Kedves Kollegák!

A megyei felügyelő bizottság a törvénynek megfelelően vizsgálja a megyei szervezet működését és gazdálkodását.

Az Elnökség működése a szabályok betartásával történik. Havi rendszerességgel, határozatképesen ülnek össze.

A 2013. őszi küldöttgyűlésen beszámoltam a 2013. év előzetes állapotáról. Mostanra elkészültek a teljes évi összesítők, kész a főkönyvi kivonat és benyújtásra kész az előző év mérlege is. Tavaly korrigáltuk a nyitó értéket 16.255.468,- Ft-ra, így a 2013 év gazdálkodása erről az összegről indult. Az év végére ez szinte nem is változott, hiszen közel ugyanannyi a szervezet költségvetésének záróösszege, azaz 16.254.116,- Ft. Itt hívnám fel a figyelmet a kiadási oldalon szereplő összegekre, melyek a tagságnak lettek visszaforgatva, és ezek képezik a kiadásaink több mint 25 %-át. Ez az összeg 2.489.107,- Ft. Ez 2014 évre is így van tervezve, ezt a bizottság maximálisan támogatja.

Pénzeszközeink nagy része, azaz több mint 16 millió Ft OTP számlán van. Itt hívná fel a bizottság a Küldöttgyűlés figyelmét arra, hogy az Elnökségnek kéne egy felhatalmazást adni arra, hogy ezt a pénzeszközt esetlegesen hosszabb távra április közepe után lekösse, hiszen talán magasabb hozamot lehetne elérni. Alternatívaként javasolja a bizottság az állampapírt, melynek van hároméves futamidejű kötvénye is.
Erről javasoljuk akár már most is szavazás megtartását!

A 2014. év költségvetését bizottságunk is megvitatta és azt elfogadásra javasolja.A költségvetést megalapozottnak tartjuk, a szükséges beruházások valóban fontosak, míg a tagság részére visszaforgatott tagdíjhányaddal egyetértünk !

Köszönjük irodavezetőnk, Editke és könyvelőnk Horváth László Úr nagymértékű segítségét, hiszen nélkülük sokkal nehezebben tudnánk dolgozni.

Köszönöm figyelmüket!

Dr. Kántor Attila

Dabas, 2014. március 19.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz