Itt olvashatók a Felügyelő Bizottsági beszámolók a MGYK PMSZ működéséről - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Felügy.Bizotts.arch.

Tisztelt Küldöttgyűlés! Kedves Kollegák!

Az őszi beszámolom mindig rövidebb szokott lenni, mint a tavaszi, hiszen ilyenkor csak tájékoztatást adunk az adott évről. A megyei szervezet működése a törvényeknek megfelelően zajlik. A küldöttgyűlések összehívása, az azokon történő határozathozatal szabályos. Ugyancsak megfelel az előírásoknak az Elnökség munkája, az ott történő határozathozatal. Ezeken általában én is részt veszek, személyesen is nyomon követve a munkát.

A megyei szervezet gazdasági működése stabil. A tavalyi év mérlegét időben beadtuk.

Az idei év gazdálkodása a terveknek megfelelő, az október 31.-i állás szerint az időarányos teljesítésünk 78.66%, ami előre mutatja azt, hogy a kiadások és a bevételek alapján az év végi egyenlegünk is megfelelő lesz, sőt egy kis aktívumot is várhatunk.
Ez újra felveti a tavaszi küldöttgyűlésen már előkerült idézőjeles problémát, azaz a nagy tartalékot. Tavasszal a küldöttgyűlés hozott egy határozatot arról, hogy a tartalékból 10 millió Ft-ot kössünk le állampapírba. / Ehhez most csak annyit fűznék hozzá, hogy csakis az Elnök úr által előbb említett rövid távú lekötésben szabad csak gondolkodni
ha a lekötést választjuk -, mert a jövő évi választások után felálló új Elnökség kezét nem szabad megkötni. /
Közben jött egy lehetőség a szomszéd lakás megvásárlására, de ez végül nem jött össze, mert a lakás nem volt számunkra jól kihasználható. Ezt gondolta tovább az Elnökség, és így jutott el a lakáscsere gondolatáig. Itt csakis olyan lakás jöhetne szóba, ahol sokkal nagyobb szabad területet tudnánk kialakítani, akár a szobák egybenyitásával. Így a lakás több funkciót is be tudna tölteni, hiszen az irodán kívül itt lehetne a küldöttgyűléseket és továbbképzéseket is tartani, akár évente többször is. Ezzel gazdaságilag jól fektetnénk be, másrészről az így megtakarított pénzt vissza lehetne forgatni a tagságnak.
Ezek alapján kérem a kérdés átgondolását és a Felügyelő Bizottság támogatása mellett előterjesztek a küldöttgyűlés részére egy határozati javaslatot arról, hogy a már megszavazott 10 millió Ft-ot a megyei szervezet elnöksége arra is felhasználhassa, hogy egy esetleges lakáscsere estén a mostani lakás árát ennyivel kipótolhassa azzal a feltétellel, hogy a 10 millió forintban bele kell férnie az esetleges felújításnak is.

Mint mindig, most is szeretném megköszönni Editkének és könyvelőnknek, Horvát Lászlónak a segítségét.
Kérem a beszámolom elfogadását és köszönöm a figyelmet !

Dr. Kántor Attila

Felügyelő Bizottsági elnök
Budapest, 2014. november 12.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz