2014. évi teljesülés, 2015. évi terv - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Felügy.Bizotts.arch.
 
Tisztelt Küldöttgyűlés ! Kedves Kollegák !
 

 
A felügyelő bizottság utolsó előtti beszámolója a 2014-as évről szól.
 
A szabályzatnak megfelelően vizsgáltuk az Elnökség munkáját.Az teljesen a törvényeknek megfelelően történt, a határozathozatali képesség minden esetben megvolt, így a megyei szervezet döntései szabályszerűen történtek.
 

 
A másik feladatunk a megyei szervezet működőképességének vizsgálata, a költségvetés betartásának ellenőrzése.
 
A tavalyi év könyvelése teljes egészében megtörtént, elkészült a mérleg is. Ez teljes mértékben alátámasztotta a táblázatban előbb látott adatokat,azaz a bevételi és kiadási oldalon szereplő összegeket és a 2014. December 31.-i záró értéket is. Eszerint a megyei szervezet bevételének és kiadásának egyenlege 15 816 114.- Ft.Ez az összeg a 2013. évi záróösszegnél azért kevesebb, mert tavaly történt meg a számítógép cseréje. A 2014. évi  tervezettnél pedig  100 ezer forinttal kevesebb , mely a számítógép cseréjénél szükséges programok megvásárlása miatt lett így. A rendelkezésre álló pénzből több mint 11 millió forint OTP banki lekötésben, a többi normál számlán van. A tavalyi évben ennek felhasználására kapott az Elnökség felhatalmazást / Állampapir illetve ingatlancsere /, de ez több okból kifolyólag nem jött össze, így most a felügyelő bizottság azt javasolja, hogy maradjon a pénz lekötésben és majd az újonnan felálló küldöttgyűlés illetve az új Elnökség döntsön majd ennek felhasználásáról.

 
Külön említést érdemlőnek tartjuk felhívni a tagság figyelmét arra, hogy az Elnökség a költségvetésben eddig is és most is nagy gondot fordított a tagság részére visszaforgatott tagdíjakra.Ez idén is így van,a teljes kiadásaink 25%-át teszi ki ez az összeg.
 

 
A 2015. Éves költségvetési tervezetet a Felügyelő Bizottság megalapozottnak tartja és ezáltal elfogadásra javasolja.
 
A bizottság nevében külön köszönöm irodavezetőnk, Tóthné Boros Edit és könyvelőnk , Horváth László segítségét.
 
 
Dabas, 2015. Március 18.
 
Dr. Kántor Attila
Felügyelő Bizottság elnöke
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz