2021. április - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Elnökségi ülések
2021. márciusi elnökségi ülés MGYKPM
BESZÁMOLÓ AZ MGYK PEST MEGYEI SZERVEZETÉNEK ÁPRILISI ELNÖKSÉGI ÜLÉSÉRŐL
 

Az MGYK Pest Megyei elnöksége dr. Nagy Vilmos elnök vezetésével 2021. április 21-én videokonferencia keretében tartotta soron következő ülését. Az online összejövetelbe bekapcsolódott Dr. Hankó Zoltán elnök is. Az ülés mindvégig határozatképes volt.

 
A jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása, majd a napirend elfogadása után a gazdasági, felügyelő bizottsági és az etikai bizottsági beszámolók következtek a 2020-as év eseményeiről.

dr. Kántor Attila alelnök a 2020-as költségvetést (tervek/tények) és a 2021-es költségvetési tervezetet ismertette. A 2020-as év bevételei meghaladták a tervezettet, és a kiadások jelentősen alacsonyabbak voltak. Ennek oka a pandémia miatt elmaradt rendezvények, és a home office munkavégzés. Ezért a 2021-es évben lehetőség van a Dembinszky utcai iroda felújítására, a Pest megyei kamarai tagok továbbképzésének támogatására is.  A költségvetés tervezete 2021-re egyhangúlag elfogadásra került.

dr. Borotsek Réka, a Felügyelő Bizottság elnöke tartotta meg beszámolóját, és elmondta, hogy az elmúlt évben minden az irányelveknek és szabályozásoknak megfelelően történt.
 
Borotsekné dr. Egri Ágnes, az Etikai Bizottság elnöke az OGYÉI vizsgálatokról és az etikai eljárásokról tartott összefoglalót. A járványügyi helyzet befolyásolta az éves munkát, 2 személyes megbeszélés volt. 26 határozat született, amelyből 2 felmentéssel és 18 figyelmeztetéssel zárult. Minden elhúzódó ügy lezárásra került.
 
Az elnökségi tagok egyhangúlag elfogadták a beszámolókat.
 
 

A következő napirendi pont Pest Megyei Gyógyszerész Alapítvány beszámolója volt, melyet Kostyalikné dr. Berinszki Edit, az alapítvány elnöke tartott. Változások az alapítványnál:
 
  • 2020-ben megszűnt a támogatott üdülési lehetőség,
  • változott a gondnok személye,
  • az idei év egy mérsékelt díjemelést hozhat az üdülési díj esetében, hogy az Alapítvány működése rentábilis legyen.
 

Az irodafelújítás megbeszélése már 2 nappal korábban, a Pest Megyei Küldöttgyűlés on-line fórumán elkezdődött, ahol a beérkezett ajánlatokat, terveket ismertették a küldöttekkel, illetve a költségeket is elfogadták a küldöttek. A teljes körű felújítás magába foglalja a fűtés korszerűsítést, a nyílászárók felújítását, és egy 50 fő befogadására alkalmas konferenciaterem kialakítását is. A számítógépes eszközök és az internetes hálózat is korszerűbb lesz.
 

A megbeszélés még két témát érintett, a Békéshelp ismételt lehetőséget kínált a Kamara által támogatott, így a tagok számára ingyenes továbbképzésre, az „Adatvédelem a gyógyszertárban 4.” címmel.
 
A Heves megyei Gyógyszerész Kamara elnöksége javaslatot tett egy piackutatás elvégzésére, mely a gyógyszerész társadalom megítélését vizsgálná a lakosság körében. Ezzel a lehetőséggel a járványhelyzet után kíván élni az Elnökség.
 

 
dr. Fekete Enikő
 
MGYK PM
2021.04.29.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz