2021. március - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Elnökségi ülések
2021. márciusi elnökségi ülés MGYKPM
 
BESZÁMOLÓ AZ MGYK PEST MEGYEI SZERVEZETÉNEK MÁRCIUSI ELNÖKSÉGi ÜLÉSÉRŐL
 
Az MGYK Pest Megyei elnöksége dr. Nagy Vilmos elnök vezetésével 2021. március 17-én videokonferencia keretében tartotta soron következő ülését. Az online összejövetelbe bekapcsolódott Dr. Hankó Zoltán elnök is. Az ülés mindvégig határozatképes volt.
 
A jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása, majd a napirend elfogadása után dr. Nagy Vilmos elnök először az előző elnökségi ülés óta történtekről adott tájékoztatást, majd azokat a folyamatban lévő kamarai munkákat, projekteket ismertette, amelyeket a korábbi elnökségi üléseken indítottak el. Röviden ismertette, hogy végrehajtásuk milyen fázisban van – a témák közül több önálló napirendi pontként is szerepelt a továbbiakban.
 
A napirend előtti megbeszélésen szóba került a Békéshelp Kft. ajánlata, az online kamarai továbbképzés szervezésével, támogatásával kapcsolatban. A Kamara Pest megyei szervezete ismét támogatja a résztvevőket a továbbképzésen történő részvételben.
 
Dr. Benda Judit gyógyszerész / egészség tanácsadó felajánlotta dietetikai előadását gyógyszerészek részére.
 
További lépések megtételéről egyeztettek a Kifli.hu on-line bevásárlás és házhozszállítás kapcsán, ahol a termékkínálatban az OTC gyógyszerek is megjelentek. Gyógyszerész szemszögből kétségbe vonható a szakszerű tárolás és szállítás folyamata, valamint a kistelepüléseken lévő gyógyszertárak további bevétel csökkenése várható ettől a folyamattól. A kamarának mindenkori célja a szakmaiság megőrzése és a kispatikák gazdasági ellehetetlenülésének elkerülése.
 
Az irodai beszámolóból kiderült, hogy a tagsági kártyák kiküldésre kerültek, ezúttal nem a gyógyszertár, hanem a tagok lakcímére. A tagdíjbefizetést követő számlák elkészítése folyamatos.
 
A napirendi pontok követték a megbeszélést, melynek témáit és sorrendjét minden jelen lévő elnökségi tag elfogadott.
 
  • Dr. Nagy Vilmos elnök tájékoztatást adott a Pest megyei gyógyszerészek számára szervezett COVID-19 vakcina beadásának lehetőségéről. 7 oltóponton a megbeszélésig összesen 572 fő kapott oltást. További időpontok szervezése folyamatban van, cél, hogy minden jelentkező megkaphassa a védőoltást.
  • Dr. Hankó Zoltán elnök úr bekapcsolódása után tájékoztatást adott a tervezett kisboltos rendelet aktuális állásáról. A felmerült kérdések, mint az árrés képzés, és a zárt rendszerű forgalmazás biztosítása még nem megvalósított, illetve a szakmai háttér hiánya is kétséges a biztonságos gyógyszer-értékesítéshez. Pest megyében 17 olyan település van, ahol nem megoldott a gyógyszerellátás közvetlen gyógyszertárból.
  • Az adatvédelmi továbbképzésre 383 fő regisztrált, ebből Pest megyéből 9 gyógyszerész volt, akik összesen 95.940 Ft támogatást kaptak a Pest Megyei Kamarától.
  • D. Nagy Vilmos és Dr. Kántor Attila közreműködésével bemutatásra került a Budapest Dembinszky utcai iroda korszerűsítésének tervei. Az elképzelések között szerepel a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve a küldöttgyűlések megtartására alkalmas konferenciaterem kialakítása. Az elnökség megegyezett a világos, elegáns színek használatáról, a modern megjelenésről. A kialakításnál szempont a két fűtési terv összehasonlítása kivitelezési költség / gazdaságos üzemeltetés szempontjából. Az elnökség a 2021. évi költségvetés-tervezetet - különösen az irodai felújítás tervezhetősége miatt - előzetesen a küldöttekkel online formában történő megbeszélésen véleményezteti.
  • A 2021. évi költségvetés tárgyalása és elfogadása következett dr. Kántor Attila alelnök vezetésével.
  • A következő napirendi pont a Pest megyei gyógyszerészek facebook csoport (előterjesztő dr. Nagy Vilmos). A csoport jelenlegi tulajdonosa: dr. Magyar Katalin, vele egyeztetve a csoport adminisztrációja a mindenkori elnökség kezébe kerül. Felelős adminisztrátornak Dr. Vass Viktóriát és  vele együttműködve az irodát nevezték meg.
  • A következő napirendi pont a megrendezett online továbbképzés összefoglalója volt Vidáné dr. Puszta Ildikó alelnök előterjesztésében. A februári on-line továbbképzésre 166 fő jelentkezett, amelyből 91 fő töltötte ki a tesztet. 49 visszajelzés érkezett, mely mind pozitív volt. Őszre további egy pontszerző továbbképzés a terv.
  • Az utolsó napirendi pont (egyebek) témái már a napirendi pontok előtti hozzászólásokban megbeszélésre kerültek.

dr. Fekete Enikő
MGYK PMSZ iroda
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz