Fel.biz.besz.2017/2 - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iroda > Felügy.Bizottság
 
Tisztelt Küldöttgyűlés! Kedves Kollégák!

     Mint beszámolóimban rendre elmondom, a Felügyelő Bizottság fő feladata továbbra is a Megyei Szervezet munkájának és gazdálkodásának ellenőrzése. Ennek egyik részét teszi ki a Szervezet Elnökségének, annak munkájának ellenőrzése. Ezt – szokás szerint – teljesen rendben találtuk. Az Elnökség havi rendszerességgel ülésezik, határozatait szabályszerűen hozza. Újdonság az új Alapszabály alapján, hogy az Elnökség által hozott határozatokat a Felügyelő Bizottságnak is jóvá kell hagynia, azért, hogy az Elnökség mindenképpen megfeleljen a költségvetés előírásainak. Ezt minden esetben megtettük, így aTisztelt Küldöttgyűlés! Kedves Kollégák!

     Mint beszámolóimban rendre elmondom, a Felügyelő Bizottság fő feladata továbbra is a Megyei Szervezet munkájának és gazdálkodásának ellenőrzése. Ennek egyik részét teszi ki a Szervezet Elnökségének, annak munkájának ellenőrzése. Ezt – szokás szerint – teljesen rendben találtuk. Az Elnökség havi rendszerességgel ülésezik, határozatait szabályszerűen hozza. Újdonság az új Alapszabály alapján, hogy az Elnökség által hozott határozatokat a Felügyelő Bizottságnak is jóvá kell hagynia, azért, hogy az Elnökség mindenképpen megfeleljen a költségvetés előírásainak. Ezt minden esetben megtettük, így az Elnökség összes határozata jogerős lett.

 
     A feladatunk másik részét a gazdálkodás ellenőrzése jelenti. Összességében kijelenthetjük, hogy a megyei szervezet anyagi helyzete stabil, gazdálkodása megfelelő. A tavalyi év zárásaként a mérleget beadtuk. Az idei év gazdálkodása rendben van. A bevételi és a kiadási oldal a terveknek nagyjából megfelelően alakul. Említettem a tavaszi küldöttgyűlésen, hogy a tavalyi évre járó tagdíj egy részét idén januárban kaptuk meg, a bevételi oldalon jelenik meg a szüreti mulatság bevétele és a kamarai tagdíj többletbevétele is. A kiadási oldalon főleg a tartalékok fel nem használása miatt szintén jobban állunk a tervezetnél, így az október 31.-i állapot szerint a tervhez képest 4,5 millió Forint többletünk van, amelyből várhatóan kb. 2,8 millió Forint meg fog maradni. Így kb. 11 millió Forint körüli záróértéket várunk az év végén.

 
    Szeretném megjegyezni, hogy az idei évben is komoly részt képviselt a költségvetésben a tagság fele visszaforgatott összeg, amely nem lett kihasználva teljes mértékben. Éppen ezért, ennek hatékonyabb kihasználására lett megalkotva az az Elnökségi határozat, amely alapján a Megyei Szervezet anyagi támogatást nyújt  a tagság számára a kamarai továbbképzéseken és rendezvényeken való részvétel költségéhez.  Kérek mindenkit, hogy vigye ennek hírét, hogy 2018-ban ezt maximálisan ki lehessen aknázni.

 
    Be szeretnék számolni a Küldöttgyűlésnek arról, hogy lebonyolódott a Galenus üzletrész vásárlása is.2017.02.23-án átutaltuk a 10 millió Forintot, így a tulajdonhányadunk közel 21 %-ra emelkedett. Ugyancsak tájékoztatásul mondom, hogy lezárult az ÁSZ vizsgálata, ahol megyei szervezetünktől is bekértek iratokat , elszámolásokat, de megyei szintre lebontva az eredményről értesítést nem kaptunk, csak az Országos Szervezettel kapcsolatban hoztak megállapításokat. Érdekességképpen jelzem, hogy a vizsgálat eredménye az ÁSZ honlapján zöld jelzésű, míg a Könyvvizsgáló Kamaráé piros.

 
Költségvetési helyzetünket a Bizottság biztosítva látja.
 
Köszönöm a Bizottság tagjainak, dr. Borotsek Rékának és dr. Tamási Lászlónak a munkáját és külön köszönet Tóthné Boros Edit irodavezetőnek és Horváth László könyvelőnek is.
 

Dr. Kántor Attila
Felügyelő Bizottság elnöke
2017. november 15.
    
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz