Influenza - MGYKPM

gravírozás
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Archív
Influenza kampány 2014 - kérjük a plakátok kihelyezését az officínákban!

Gyógyszertárak az influenza elleni kampányban - mgyk.hu
Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár levélben kérte a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökét, hogy a közelgő influenzajárványra tekintettel a gyógyszertárak vegyenek részt az influenza elleni kampányban, a védekezés hatékonyságának elősegítése érdekében.
  
Az akció célja, hogy figyelmeztesse a lakosságot arra, hogy saját és környezete egészségének megőrzése érdekében az influenzaszezon küszöbén tegyék meg az alapvető és szükséges elővigyázatossági intézkedéseket. A megbetegedés kivédhető olyan alapvető megelőző lépésekkel, mint a védőoltás vagy a kézmosás.
A gyógyszertárak kampányba történő bekapcsolódását segíti figyelemfelkeltő plakát kihelyezése, melyet valamennyi gyógyszertárba – a gyógyszer-nagykereskedők közreműködésével – a napokban juttatunk el.

Államtitkár úr kérését tolmácsolva kérem a személyi jogos gyógyszerészeket, hogy a plakát officinai kihelyezésével járuljanak hozzá az influenza ellenes kampány sikeréhez.
Államtitkár úr a levélben említést tesz arról is, hogy a gyógyszertárak mellett a kampányban való részvételre a közoktatási intézményeket és a közlekedési vállalatokat is megkeresték.
Dr. Hankó Zoltán
elnök


2014. február.


Influenza kampány 2013.

Tájékoztató a személyi jogos gyógyszerészeknek - MGYK
A közforgalmú, fiók- és kézigyógyszertárak, továbbá intézeti gyógyszertárak működési, szolgálati és nyilvántartási rendjéről szóló 41/2007. (IX. 19.) EüM rendelet módosítása értelmében január 31-től „a gyógyszertár közreműködik a részben vagy egészben állami pénzügyi forrásból biztosított népegészségügyi tevékenységek megvalósításában”.


Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az ÁNTSZ országos influenzaellenes népegészségügyi kampányt indít, „Óvd, akit szeretsz! Ne vidd haza az influenzát!” címmel, az influenzafertőzés elleni hatékony lakossági védekezés elősegítése érdekében. A kampány legfőbb célja, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy a megelőző lépésekkel nemcsak saját maguk, de kollégáik, barátaik, családjuk és gyermekeik védelmét is biztosítják.

Az Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a gyógyszertárakban megforduló emberek is találkozzanak a kampány legfontosabb üzeneteit hordozó plakáttal. Ezért a Kamarával, a Hungaropharma és a Phoenix Pharma gyógyszer-nagykereskedőkkel született megállapodás értelmében – a két említett nagykereskedő közreműködésével – eljuttatja a gyógyszertárakba a plakátokat, kérve a személyi jogos gyógyszerészeket a plakátok officinai kihelyezésére és az influenza-ellenes kampányban való segítő részvételre.
Az Államtitkárság a plakátok officinai elhelyezését február végéig kéri biztosítani.
Budapest, 2013. január 29.
Köszönettel
Hankó Zoltán
elnök


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz