Dr. Nagy Vilmos (elnök)

1983-ban születtem, Budapesten. Általános iskolai tanulmányaimat Alsónémedin végeztem, majd a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem. A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának elvégzése (2007) után családi gyógyszertárunkban helyezkedtem el, melynek 2020-tól személyi jogos vezetője vagyok. Az alapképzés teljesítése után a Budapesti Corvinus Egyetem levelező tanszakán gyógyszerész-szakközgazdászi oklevelet szereztem (2010), majd ezt követően elvégeztem a szakképzést gyógyszerellátási gyógyszerészet szakon (2011). A Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Vármegyei Szervezetének 2011-től alelnöke voltam, majd 2019-től – második ciklusban – elnöke vagyok, az Országos Elnökség munkáját pedig 2014 óta segítem gazdasági szakértői tevékenységemmel. Gyógyszerészként részt vettem országos népegészségügyi programok szervezésében és lebonyolításában is. A 2023-as tisztújítástól kezdődően a Kamara Területi Elnökök Értekezletének alelnöke vagyok.

Mind a Pest vármegyei, mind az országos kamarai tisztségeim által végzett munkáim során kiemelten kezelem a tagokkal való kapcsolattartás fontosságát, hiszen az ő érdekképviseletük a mi elsődleges feladatunk. A területi szervezetek elnökei akkor végzik jól a rájuk bízott vármegye vezetését, ha a kétirányú kommunikációt hatékonyan tudják megvalósítani. Ezt szem előtt tartva tájékoztatom rendszeresen a Pest vármegyei elnökséget az összes olyan szakmapolitikai történésről, melyet azután ők a küldöttek segítségével továbbítani tudnak a tagság felé. A tagok kérdéseit, problémáit pedig az iroda segítségével igyekszünk mihamarabb megválaszolni, megoldani. Bízom benne, hogy ezen kamarai ciklusban is meg tudjuk valósítani az elnökség által elfogadott célkitűzéseket!

 

Vidáné Dr. Puszta Ildikó (szervezési alelnök)

 

Édesanyám révén a gyógyszertári légkör már gyerekkorom óta átjárta az életem. Ennek ellenére nem ezt a szakmát választottam érettségi után, így a diplomámat csak 2008-ban vehettem át a Semmelweis Egyetemen. Szakvizsgát 2011-ben tettem gyógyszerellátási gyógyszerészetből. Budaörsi gyógyszerárunk mindig is családi vállalkozásként működött, melyben a személyi jogot 2016-ban vettem át édesanyámtól. Jelenleg nővéremmel (aki szakasszisztens) működtetjük a patikát. A Gyógyszerészi Kamara Pest Megyei Szervezetében elnökségi tagként már az előző ciklusban is dolgoztam. A 2019-es választáson alelnöknek választott meg a küldöttgyűlés.

Célom, hogy a Kamarát ebben a ciklusban közelebb tudjuk hozni a tagsághoz, és aktív párbeszédet tudjunk folytatni.

 

Dr. Kántor Attila (gazdasági alelnök)

Szeretettel köszöntök én is minden Kolléganőt és Kollégát, mint a kistérségünk megbízott összekötője. Dr. Nagy Vilmos Elnök úr által leírtakat maximálisan szem előtt tartva én is kérek mindenkit, hogy vegyen részt aktívan a Kamara Pest Megyei Szervezetének életében. Az Elnökséggel együtt igyekszünk a lehető legtöbbet tenni a szakmánkért, a Pest megyei gyógyszerészekért, de ehhez szükség van mindenki segítségére. Észrevételeikkel, javaslataikkal, kérdéseikkel nyugodtan forduljanak az Elnökséghez, hiszen a Kamara alulról, a tagságtól építkező szervezet, és az érdekképviseletet is csak ekkor lehet hatékonyan ellátni. Ezért vállaltam én is tisztséget a Megyei Szervezetben, és a térséghez tartozó megyei küldöttekkel együtt ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni.

Ehhez a munkához kívánok jó egészséget Mindenkinek!

 

Bánkutiné Dr. Fekete Ágnes

2003-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Gyógyszerhatástan szakvizsgát tettem 2006-ban Szegeden.
Mindig a közforgalomban dolgoztam. Először Budapesten, később Hévízgyörkön. Innen kerültem jelenlegi helyemre is, Mogyoródra, ahol kezdetben beosztott , 3 éve pedig személyi jogos gyógyszerészként
tevékenykedem.

Köszönöm a bizalmat, igyekszem aktívan részt venni a kamarai munkában.

 

 

 

Dr. Bubenyák Máté

2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, majd 2010-ben tudományos doktori címet szereztem a Gyógyszerészi Kémiai Intézetben. Rövid ideig részt vettem a gyógyszerészhallgatók képzésében, az Egyetemi Gyógyszertár gyógyszerellátási, közbeszerzési és oktatási munkájában, majd kórházigyógyszertárban és állami intézménynél is dolgoztam. 2009-ben kémiatanári diplomát szereztem, és óraadóként több gimnáziumban tanítottam. 2013 óta vagyok az érdi Központi Gyógyszertár személyi jogos gyógyszerésze.

 

 

 

 

Dr. Chernel Ágnes Ildikó

2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, ahol később gyógyszertárvezető szakvizsgát tettem. Időközben a Debreceni Egyetemen angol nyelvű orvos- egészségügyi szakfordító másoddiplomát is szereztem.  Egyetemista éveimben a HuPSA, vagyis a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének elnöke voltam 3 évig, így tanulmányaim mellett már akkor kiemelten érdekeltek szakmánk közéleti kérdései és jövője.

A szakmámban való folyamatos munka mellett zenével, énekléssel is foglalkozok – bár utóbb kiderült a zenekarunk számomra legfontosabb eredménye a férjem megismerése volt- egyéb képzéseket is elvégeztem közben (rendezvény-és esküvőszervezés), mindkettőben sok tapasztalatot gyűjtöttem, mindmáig szívesen foglalkozom ezekkel is.

Diploma után egyből a közforgalomban találtam meg a helyem, Édesanyám, aki szintén gyógyszerész, szárnyai alatt, és 2017 óta a családi tulajdonban levő patikánk személyi jogos gyógyszerésze vagyok Tahitótfaluban.

 

Dr. Horgos József

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Megyei Szervezetének 2019. évi tisztújítását követően az új elnökség tagjaként ért a megtisztelő feladat, hogy Pest megye 6-os számú kistérségének, azaz a Nagykátai járás tagságának érdekvédelmi képviseletét ellássam. Minőségbiztosító szakgyógyszerészként az elmúlt 13 évben volt szerencsém rálátást kapni mind a hazai, mind pedig a nemzetközi gyógyszerellátási lánc teljes vertikumára. Őszintén remélem, hogy az előttünk álló négy évben megfelelően tudom majd képviselni a kistérség tagságát.

 

 

 

Dr. Rielp Regina

Tanulmányaimat 1992-1997 között végeztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, utána 2003- ban szakvizsgáztam mai néven Gyógyszertár Üzemeltetés és Vezetés Szakon.
1997- től folyamatosan gyógyszertári munkát végzek, először beosztott gyógyszerészként Budapesten, Dunaharasztin és Szigetszentmiklóson különböző forgalmú és vezetési stílust képviselő patikákban, majd később 2007- től pedig személyi jogos patikavezetőként saját patikában. A gyógyszerészek és asszisztensek képzésében a patikában szívesen segítünk. Szigetszentmiklós városi rendezvényein ( pl: egészségnap )részt veszünk, iskolákat pályaorientációs elődásokkal, nyugdíjasklubokat szakmai előadásokkal is támogatjuk .
A napi gyógyszertári munka mellett folyamatosan képzem magam, 27 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött rendelkezem rálátással a gyógyszertárban végzett gyógyszerészi munka számos területére. Jelenleg a
webmarketing, webshop , ami leginkább érdekel. Főleg családi , de minden patika számára szeretnék segítséget nyújtani a ráckevei és a szigetszentmiklósi területen ebben a kamarai ciklusban. Remélem a Kamara irányába tudom képviselni a kollégák érdekeit, bátran forduljatok hozzám bizalommal.
Szívesen osztom meg a tudásomat, tapasztalataimat kollégákkal mind gyógyszertárvezetőkkel, és mind leendő vezetőkkel. A PharmaConsulting céget Gyarmathy Miklóssal közösen alapítottuk, jelenleg szakmai tanácsadó vagyok. Remélem a jövő patikavezetői és gyógyszerészei hasonló lelkesedéssel végzik a munkájukat minden nap, mint én teszem, immáron 27 éve.

Köszönöm, hogy rám szavaztatok, igyekszem legjobb tudásommal hozzájárulni a Kamara munkájához!

 

Dr. Salamon Beáta

A gyógyszerészettel való első találkozásom 1996-ban történt, érettségi után a váci Deákvári Gyógyszertárban csomagolói munkakörben kezdtem dolgozni. 1999-ben gyógyszertári asszisztens képesítést szereztem, majd keresztanyám bíztatására 2002-ben felvételiztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára ahol 2007-ben vettem át gyógyszerész diplomámat.

Két éves gyógyszercéges kitekintés után a mai napig a közforgalomban dolgozom. Kezdetben megbízott vezetőként, majd 2011-től saját tulajdonú gyógyszertáramban melynek személyi jogos vezetője vagyok. A vezetés számomra mindig összetett feladatot jelentett így tanulmányaimat gyógyszerész-közgazdász, integrál pszichológiai tanácsadó, munkahelyi mentálhigiénés képesítésekkel egészítettem ki, szakgyógyszerész vizsgát 2022-ben tettem gyógyszertár vezetés, üzemeltetésből.

Az MGYK Pest Vármegyei Szervezetének 2015-től vagyok elnökségi tagja. Célom, hogy segítsem a kistérséghez tartozó kollégákat mindennapi munkájukban, tapasztalataimat megosszam a közösséggel. Ezért bátorítok minden kistérségi tagot, hogy kérdéseikkel keressenek bizalommal engem, a térséghez tartozó megyei küldött kollégákat, a megyei elnökséget mert hiszem, hogy a kamarában végzett munkánk az interakciókkal válik teljessé.

 

Dr. Borotsek Réka (Felügyelőbizottság elnöke)

Édesanyám révén gyermekkorom óta kísér a gyógyszertári légkör, hivatásommá pedig a gyógyszerészkar elvégzésével vált a gyógyszerészet.

1999-ben szereztem közgazdász diplomát és gyógyszertári asszisztens oklevelet, majd egy gyógyszerforgalmazó cégnél, marketing területen kezdtem el dolgozni. A gyógyszeripar akkori dinamikus növekedése és változása sok lehetőséget teremtett, hamar komoly kihívások elé kerültem. 2001-ben országos patikalátogató hálózatot építettem fel, majd irányítottam, ahol RX gyógyszerek disztribúció növelésével, OTC termékek piackutatásával és bevezetésével foglalkoztam.

7 év után úgy döntöttem tapasztalataimat a szüleim által működtetett gyógyszertárakban hasznosítom tovább. Elengedhetetlennek tartottam a megfelelő szakmai hátteret, így 2012-ben gyógyszerészként végeztem SZTE GYTK-án. A közforgalmú gyógyszertárak napi feladataival már az iskolapad mellől sikerült megismerkednem, szüleim támogatásával fokozatosan tanultam meg a működés minden területét.

2015-ben tettem szakvizsgát, 2019 óta pedig személyi jogos gyógyszerészként irányítom a családi vállalkozás 2 közforgalmú és 2 fiókgyógyszertárát.

Betegeinkkel gyorsan sikerült jó kapcsolatogkialakítanom, úgy érzem szívesen fordulnak hozzám és igyekszem lelkiismeretesen a segítségükre lenni. Fontosnak tartom továbbá, hogy egy kiegyensúlyozott, biztonságos hátteret biztosítsak kollégáinknak, melyben szakmai fejlődésüket folyamatosan támogatjuk.

2015-től tevékenykedtem a Pest Vármegyei Kamara felügyelő bizottsági tagjaként, 2019 októbere óta pedig a felügyelőbizottság elnökeként támogatom a Kamara munkáját.

Napjaink viharosan változó szabályozási környezetében kiemelkedő jelentőségűnek tartom a gyógyszerészek megfelelő szakmai érdekképviseletét, a kisvállalkozások létjogosultságának megőrzését!

 

Dr Sike Anita (Etikai Bizottság elnöke)

1998-ban szereztem diplomát Budapesten a SOTE-n, majd szakvizsgáztam gyógyszerhatástanból, valamint gyógyszerész-közgazdász képzésben is részt vettem. Közel 10 évet töltöttem el gyógyszercégeknél, majd 2007-ben családi vállalkozásban gyógyszertárat nyitottunk Tökölön. 2002-2016 között laktunk Ráckevén, Szigetszentmiklóson ill. Szigethalmon, majd Budapestre költöztünk, ahol ma már 3 egyetemista gyermekem tanul. A PMGYK életébe 2019-ben kapcsolódtam be etikai bizottsági tagként, valamint küldöttként. Jelenleg az Etikai Bizottság elnökeként szeretnék a Pest vármegyei gyógyszerész kamarai tagoknak szakmai-erkölcsi utat mutatni, valamint a mindennapi munkájukat segíteni. Célom egy támogató, kollegiális kapcsolat kialakítása a cikusban a megyei elnökség, bizottságok és a megye gyógyszerészei között.