„Hallattuk a hangunkat”

 

A XVIII. Országos Patikanap Pest vármegyei megnyitója idén, 3 év kihagyás után rendhagyó módon került megrendezésre. A tököli Natura Gyógyszertárból a térség egyik leghallgatottabb műsorszórója, a Lakihegy Rádió segítségével mintegy 27.000 hallgató követhette élőben a Patikanap eseményeit.

Pest vármegye déli régiójában, Dunavarsánytól Dömsödig, Szigetszentmiklóstól Áporkán keresztül a Csepel-szigeten a vételkörzet lakói a gyógyszertárba kitelepült Delelő műsorában élő bejelentkezésekkel élhették át Petró Karesz műsorvezető helyszíni közvetítésével a ünnepélyes köszöntőket, programokat.

A hagyományoknak megfelelően a gyógyszertár vezetője, dr. Sike Anita nyitotta meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Vármegyei Szervezetének kistérségi ünnepségét. A jelenlévő meghívott kamarai vendégekkel, a gyógyszertár dolgozóival, a betérő    vásárlókkal együtt az éteren keresztül a sok ezer hallgató is részese lehetett a gyógyszerésznő köszöntő szavainak, aki elsősorban, nem csak a patikanapon, de egész évben a gyógyszertár dolgozói felé áradó bizalmat köszönte meg a gyógyszertárba járó betegeknek, vásárlóknak. Kiemelte, hogy ez a bizalom az alapja annak a szolgáltató, egészségügyi feladatot ellátó munkának, amit nap, mint nap tudnak végezni a szakszerű és biztonságos gyógyszerellátásért.

 

 

 

 

 

 

Ezután dr. Nagy Vilmos, a kamara Pest vármegyei szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, külön kiemelve a gyógyszertár minden dolgozóját, gyógyszerész kollégákat, asszisztens, szakasszisztens kolleganőket, hangsúlyozva, hogy a Patikanap az ő ünnepük is, melyen köszönettel tartozunk szakmai munkájukért, amely lehetővé teszi a betegek, vásárlók magas szintű kiszolgálását. Az elnök úr szólt a regionális rendezvények fontosságáról, közösségépítő, területi együtt működést erősítő szerepéről, bízva abban, hogy az elvonuló pandémiás időszak után rendszeresen lesz lehetőség kistérségi szinten is a jövőben hasonló rendezvények megtartására.

A Patikanap legérdekesebb és legjobban várt programjai közé az a lehetőség tartozott, amelynek során az érdeklődők bepillantást nyerhettek a gyógyszertárban folyó háttérmunkákba. Az előzetesen regisztrálók, a helyszínre kilátogatók, valamint a rádió segítségével az adást nyomon követők,  a meghirdetett patikabejáráson személyesen illetve virtuálisan is részt vehettek. A patikabejárást élőben közvetítette a Lakihegy Rádió, mely végigvezette a hallgatóságot az officinától kezdve, a tára mögötti részekre is, megismertetve és közelebb hozva a gyógyszertárban előforduló munkafolyamatokat. Az áruátvétel és labormunkák mellett lehetőség nyílt a gyógyszerkiadó automata betöltésére is.

Az élő műsor varázsa a patika életébe is új színfoltot hozott.

 

Új szemszögből került bemutatásra az ott dolgozó szakemberek által a gyógyszertár mindennapjai, melynek során bárki nyomon követhette a gyógyszer útját a patikába való beérkezéstől a beteg/vásárló kezéig. Az Országos Patikanap sikeressége tovább erősítette a gyógyszerész szakma megbecsülését, a gyógyszertári munka társadalmi elismerését.

 

 

 

 

Sike Anita

személyi jogos gyógyszertárvezető

Natura Gyógyszertár, Tököl

 

 

   

 

A nap folyamán készült további érdekes riportok az alábbi linken hallgathatók meg: