Az idei első továbbképzésünket ismét az MGYT Pest Vármegyei Szervezetével közösen Vácott, a gyönyörűen felújított PüspökVác  Látogató- és Rendezvényközpontban tartottuk meg. A rendezvényen 51 Pest Vármegyei kolléga mellett 13 erdélyi vendégkolléga vett részt.

Reggel fél 10-kor kezdte a szakmai előadását dr. Szűcs Kálmán a SZTE adjunktusa, aki két előadással készült a diabétesz farmakoterápiájának témaköréből. Őt Csaba Lajos a Richter Gedeon NyRt. PR és kormányzati kapcsolatok vezető-helyettese követte, áttekintést adott a legnagyobb hazai tulajdonú gyógyszergyár történetéről, helyzetéről.

Dr. Ujhelyi Bernadett a Debreceni Egyetem oktatója a szárazszem betegségekről és a zöldhályog gyógyszeres kezeléséről beszélt. A délutáni szakmai program előadója Dr. Nagy Dorottya szakgyógyszerész volt, aki a gyógyszerhez jutás speciális eseteiről adott elő. A továbbképzés tesztírással zárult.

A szakmai nap kulturális programokkal volt megtűzdelve, a szünetben látogatást tettünk a megnyitott Püspöki Palotába, ahol idegenvezetés mellett bejárhattuk a palota csodálatos termeit és kertjét. A délután folyamán a karikatúrista Sajdik Ferenc képeiből összeállított kiállításon derültünk, és örömmel láthattuk viszont a gyerekkorunkból ismert Pom Pom és Gombóc Artúr figuráját.

A vacsora előtt még egy várostörténeti kiállítást is megnéztünk a föld alatt, ahol az 1998-ban felfedezett múmiákon borzongtunk.

Elmondhatjuk, hogy szakmai és kulturális szempontból is igen gazdag napot zártunk. Köszönjük az előadóknak és a kollégáknak is a részvételt, illetve köszönjük szakmai szervezetünk együttműködését, és Dr. Dér Péter elnök úr közreműködését!