2024. szeptember 27-28-ikán rendezte meg a Hargita Megyei Gyógyszerész Kamara a már hagyománnyá vált Székelyudvarhelyi Gyógyszerész Napokat, melyre a szervezők Magyarországról is vártak delegáltakat. Dr. Székely Pál, a Hargita Megyei Gyógyszerész Kollégium újonnan megválasztott elnöke a 21 évre visszanyúló testvérmegyei kapcsolatra való tekintettel ismét meghívta az MGYK Pest Vármegyei Szervezetének elnökségét a továbbképzésre. Az elnökséget idén az elnök, egy elnökségi tag, dr. Salamon Beáta és az iroda egyik munkatársa, Pap Tímea képviselte Erdélyben. Delegációnkat elkísérte még dr. Nyíri László is, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezet elnöke.

 

A továbbképzésnek Székelyudvarhely impozáns Városházája adott otthont. A kétnapos rendezvényt dr. Székely Pál kamarai elnök nyitotta meg, majd köszöntőt mondott a város alpolgármestere, dr. Sipos Emese, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora, és végül dr. Nagy Vilmos, a Pest Vármegyei Szervezet elnöke. A rendezvény nemcsak a tudomány, hanem a szakmai kapcsolatok ápolásának is teret adott. Ünnepélyes keretek között megerősítettük a Hargita Megyei Gyógyszerész Kamara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Vármegyei Szervezete közötti 21 éves testvérmegyei kapcsolatot, amely kölcsönös támogatásról és együttműködésről szóló megállapodás aláírásával zárult.

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelkedő és a gyógyszerészi szakma fejlődése szempontjából tartalmas továbbképző előadásokon vehettünk részt, amelyek az idei év során a látás megőrzésére és védelmére helyezték a hangsúlyt, gazdagítva tudásunkat és szakmai felkészültségünket. A látással kapcsolatos előadások között dr. Sipos Emese professzor asszonyt, dr. Kolcsár Melindát, dr. Varga Erzsébetet, dr. Fülöp Ibolya egyetemi docenst, dr. Hankovszky Mátyás szemorvost és dr. Bába László-István egyetemi adjunktust hallgathattuk.

 

A továbbképzés szombati zárása után lehetőség volt kötetlen program szervezésére, így módunk volt a főtérre kitelepült vásárban beszerezni a szuveníreket, majd a Pest vármegyei küldöttség meglátogatta a Madarasi Hargita csúcsát is. Vasárnap hajnalban, az erdélyi vendégszeretettől és a hegyi levegőtől feltöltődve hazaindultunk Magyarországra.

Hálásak vagyunk a Hargita Megyei Gyógyszerész Kamarának a meghívásért és a szíves vendéglátásért. Tovább folytatjuk a testvérkamarai kötelék ápolását, legközelebb október közepén fogunk találkozni székely testvéreinkkel az őszi Pest Vármegyei Szüreti Mulatságon Ráckevén.

Dr. Nagy Vilmos
elnök, MGYK PVSZ