A Pest Megyei elnökség 2022. június 13-án tartotta soron következő elnökségi ülését az alapítvány hévízi apartmanjában, ahol az elnökség 5 taggal megjelent, egy tag on-line csatlakozott és mindvégig megőrizte a határozatképességet. A külső helyszínen megtartott ülés oka az volt, hogy napirenden szerepelt az Alapítvány támogatása, mely összeget a nyaraló felújítására, berendezésének korszerűsítésére szántak, ehhez a helyszín bejárása szükséges volt.

Elsőként a napirend került elfogadásra.

  • Napirend:
  1. Tájékoztató
    • Előterjesztő: dr. Nagy Vilmos elnök
  2. Alapítvány támogatása

Előterjesztő: dr. Borotsek Réka, Kostyalikné dr. Berinszki Edit

  1. Irodai fűtéskorszerűsítés további lépései

Előterjesztő: dr. Nagy Vilmos elnök

  1. Megyei küldöttgyűlés összehívása

Előterjesztő: dr. Nagy Vilmos elnök

  1. Beszámoló a Galenus taggyűlésről

Előterjesztő: dr. Nagy Vilmos elnök

  1. Szüreti mulatság + őszi továbbképzés közös megrendezése

Előterjesztő: Vidáné dr. Puszta Ildikó alelnök, dr. Salamon Beáta

  1. Egyebek

 

Az elnökségi tájékoztatón először a HGYSZ konferencia került értékelésre, ahol három résztvevő volt jelen a kamrától előadóként. A konferencián a FoNo VIII-al, az ügyelettel, a vidék gyógyszerellátásával kapcsolatos témák merültek fel.

Az Országos Elnökségi ülés Kecskeméten került megrendezésre június 9-én. Itt a következő témákat tárgyalták: Orvostechnikai eszközök: Lassan beindul a kormányzati gépezet, 2022.06.16-án folytatódnak az egyeztetések. A következő országos elnökségi ülésen az új államtitkár bemutatkozása várható majd. HPH szállítási feltételek is szóba kerültek. 6-13 MFt közötti bevételnövekedést okoz a “szolgáltatás-fenntartási díj” bevezetése amellett, hogy a növekedő üzemanyagár is megtérül nekik. A Phoenix is bevezetett szállítási díjat azoknak, akiknek nem ő a fő beszállítója.

A megyei beszámolók elhangzottak mind a 19 megye részéről, ezek a Gyógyszerészi Hírlap következő számában megjelennek.

XVII. Országos Patikanap Kecskeméten került megrendezésre 2022.06.10-én. Fő kérdés:Mit kíván a vásárló a gyógyszertártól?”  A patikanapon a gyógyszertárvezető, a polgármester, és a szakmai hivatalok vezetői üdvözölték a szakmát, megnyitójának vendége volt az egészségügyért felelős új államtitkár.

Iroda tájékoztatása – A kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete szeretne a pontszerző továbbképzésekhez csatlakozni. Dr. Dér Péter (MGYT) egyeztet a Bács-Kiskun megyei MGYT szervezettel az on-line előadásokról, hogyan lehet ezt a kérést teljesíteni.

A második napirendi pont az Alapítvány támogatása volt, így a helyszínbejárás megtörtént, ahol részletes lista készült a pótlandó, felújítandó dolgokról. A lista alapján elkészült árazás után az elnökség határoz majd a pontos összegről. A korszerűsítés után kényelmes, szép, modern eszközökkel felszerelt apartman várja majd a pihenni vágyókat.

A harmadik téma a hosszú ideje húzódó irodai fűtéskorszerűsítés volt. Egy újabb árajánlat alapján sikerült kiválasztani a kivitelezőt, aki hűtő-fűtő klímák felszerelésével oldja meg a fűtést.

A negyedik pontban a megyei küldöttgyűlés összehívását kellett egyeztetni. Az egészségügyi veszélyhelyzet 2022. június 1-ével véget ért, így a köztestület legfőbb szervének a veszélyhelyzet megszűnését követő legkésőbb 90. napra összehívandó rendkívüli ülése napirendjére kell tűzni azokat a témákat, melyek korábban küldöttgyűlési hatáskörbe tartoztak volna, de a veszélyhelyzet miatt az elnökség hozta meg a szükséges határozatokat róluk. A határidő és a nyári szabadságok figyelembevételével az elnökség a 2022. augusztus 29-i dátum mellett döntött. A küldöttgyűlés kezdési ideje 14:30. A helyszín még nem végleges, cél az, hogy kényelmes és vendéglátásra is alkalmas legyen 40-45 fő részére

Az ötödik napirendi pontban az Elnök Úr beszámolt a Galenus közgyűlésén elhangzottakról. A 2021-es év veszteséges volt a cég számára, ennek oka sokrétű, de a papír árának emelkedése és az előfizetések csökkenése mellett a nagy médiaügynökségek fizetési csúszása a fő ok. A közgyűlés javaslatot tett a problémák megoldására és a veszteségek minimalizálására.

Hatodik pontként az Őszi Szüreti Mulatság szervezésének előkészületei hangzottak el. A lehetséges időpont 2022. október 3. A tervek szerint délelőtt az őszi továbbképzés előadásai hangoznak el, a mulattság pedig délután-este kerül megrendezésre. A helyszín kiválasztása folyamatban van.

Az ülés végén az elnök megköszönte a részvételt, és bezárta a nyári szünet előtti utolsó megbeszélést.